ACTUALITATE 16 noiembrie 2014

Plângere împotriva preotului Bujoreanu pentru campanie electorală în favoarea unui candidat

de Agerpres | 996 vizualizări

Liderul Partidului Naţional Liberal (PNL) Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a depus duminică plângeri la Poliţie şi la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) împotriva unui preot de la Catedrala Ortodoxă din municipiu, pe motiv că acesta ar fi încălcat legea, făcând campanie electorală în ziua votului în favoarea unuia dintre cei doi candidaţi aflaţi în cursa pentru preşedinţia României.

În plângerile depuse, Mădălin Guruianu menţionează că deţine informaţii potrivit cărora preotul pensionar Corneliu Bujoreanu ar fi îndemnat enoriaşii prezenţi la slujba de duminică să voteze „candidatul român şi ortodox”, afirmând că celălalt candidat s-ar fi „înţeles cu maghiarii să rupă Ardealul de România”.

Guruianu precizează că poate aduce dovezi în acest sens, subliniind că la liturghie au participat câteva sute de persoane, prin urmare există numeroşi martori care pot confirma afirmaţiile sale.

Locţiitorul preşedintelui BEJ Covasna, Melinda Codreanu, a declarat că plângerea a fost înregistrată la Poliţie spre soluţionare, iar o copie a fost depusă spre înştiinţare la Biroul Electoral Judeţean. Potrivit acesteia, reclamantul a semnat plângerea în nume personal.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Lucian, 17 noiembrie 2014
Preotul a indemnat lumea SA VOTEZE, nu cu cine sa voteze, dar tu n-ai de unde stii ca nu dai prin biserica decat daca e vreun concert si te poate vedea lumea. Sa dai bine in poza.. Poate ai vrut a citeste integral
Eugen, 17 noiembrie 2014
Păi parca bunicul,, lu românul" venea de prin Italia si facea drumuri pe lânga Arad pe undeva...Aseara parca aveau cu totii hepatita, galbeni rău. Oricum, sa-l felicitam pe noul sef al statului, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.