ACTUALITATE 19 februarie 2015

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat bugetul pe acest an: aproape 200 de milioane de lei

de Agerpres | 525 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat joi bugetul pe acest an, planificat la aproape 200 de milioane de lei.

Anul acesta bugetul destinat dezvoltării este de aproape 105 milioane de lei, prin urmare este mai mare decât cel alocat funcţionării Primăriei şi instituţiilor subordonate, datorită fondurilor europene atrase prin diverse proiecte. Dezvoltarea infrastructurii, învăţământul şi cultura, considerate domenii prioritare, au obţinut cele mai mari sume din bugetul local. O creştere spectaculoasă a înregistrat bugetul alocat modernizării drumurilor, pentru care s-au prevăzut circa 26 de milioane de lei, faţă de 12,3 milioane anul trecut.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat că este de departe „cel mai mare şi bun buget din istoria oraşului”. El a mai spus că anul acesta se vor finaliza mai multe investiţii în municipiul Sfântu Gheorghe începute în anii trecuţi, printre care drumuri, parcul industrial de la Câmpu Frumos, parcul fotovoltaic, sediul Teatrului „Andrei Mureşanu” şi cinematograful.

Municipalitatea doreşte, de asemenea, să înceapă lucrările de reabilitare a hotelului „Bodoc” din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, achiziţionat anul trecut de Consiliul Local, şi să continue lucrările de construcţie la viitoarea arenă sportivă cu 3000 de locuri.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.