ACTUALITATE 14 iulie 2015

SIDA ar putea fi eradicată până în 2030

de Agerpres | 548 vizualizări

Lumea a atins cel de-al şaselea Obiectiv al Mileniului 2015, cel de a fi redus propagarea maladiei SIDA şi îşi va fixa pentru următorii 15 ani un obiectiv mai ambiţios: eradicarea virusului HIV în 2030, relatează marţi EFE.

Potrivit raportului agenţiei Naţiunilor Unite împotriva SIDA (ONUSIDA) intitulat: „Cum SIDA a schimbat totul”, ce compilează succesele înregistrate şi stabileşte priorităţile pentru lupta împotriva virusului VIH pentru următoarele decenii, „epidemia s-a oprit şi a devenit reversibilă”.

În 2014, un număr de 83 de ţări, reprezentând 83 % din întreaga populaţie infectată cu HIV (37 de milioane la nivel mondial), au stopat avansul epidemiei, inclusiv câteva dintre ţările cele mai afectate precum India, Kenya, Mozambic, Africa de Sud şi Zimbabwe.

'Un nou obiectiv se află acum în faţa noastră: să punem capăt epidemiei SIDA în 2030', a declarat şeful Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, care prezintă marţi, la Addis Abeba, bilanţul provocărilor în lupta mondială împotriva acestei maladii.

Incidenţa SIDA în rândul tinerilor a scăzut cu 37 %, în timp ce 73 % dintre femeile seropozitive însărcinate primesc tratament pentru a nu-şi infecta copiii, lanţ de transmisie care a fost prima dată întrerupt de Cuba.

În raport, ONU schiţează priorităţile care ar trebui să ducă la eradicarea virusului care a ucis 39 de milioane de oameni în istoria sa şi 1,2 milioane în 2014. Creşterea numărului programelor de prevenire, mobilizarea bolnavilor, eliminarea transmiterii HIV de la mamă la copil, încetarea discriminării seropozitivilor şi promovarea investigaţiei medicale sunt marii paşi care ar trebui să ducă la eradicarea SIDA în următorii 15 ani.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.