ACTUALITATE 12 octombrie 2015

35 de excursii şcolare, finanţate în cadrul programului „Mai mult decât un loc pe hartă”

de Agerpres | 864 vizualizări

Fundaţia Comunitară Covasna (HKA) va finanţa în acest an 35 de excursii şcolare în cadrul programului „Mai mult decât un loc pe hartă”, ce are ca scop socializarea elevilor şi cunoaşterea judeţului.

Directorul executiv al fundaţiei, Bereczki Kinga, a declarat luni că proiectele selectate vor fi finanţate cu suma totală de 36.000 de lei, iar la aceste excursii vor participa aproape 1450 de elevi din oraşele Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi Baraolt, precum şi din şapte comune ale judeţului, Mereni, Arcuş, Băţanii Mari, Moacşa, Lemnia, Malnaş şi Vâlcele.

„În cadrul acestor excursii vor fi vizitate peste 40 de firme locale sau ateliere de meşteşuguri tradiţionale, 27 de locaţii cultural-turistice şi se vor iniţia sau întări parteneriatele între şcoli din diferite localităţi”, a declarat Bereczki Kinga.

Potrivit acesteia, programul „Mai mult decât un loc de hartă”, lansat în 2013, a pornit de la realitatea că mulţi copii nu cunosc judeţul în care locuiesc, pentru că majoritatea călătoriilor făcute cu părinţii sau cu profesorii au alte destinaţii. O altă realitate este că familiile cu venituri reduse nu îşi permit să finanţeze excursiile copiilor.

„Au fost copii care, de multe ori, au mers în străinătate, dar nu cunosc judeţul. Sunt mulţi copii care nu-şi permit să participe la o excursie organizată cu şcoala, iar acest program le oferă această posibilitate. Noutatea este că, pe lângă valorile culturale, istorice, tradiţionale şi naturale, anul acesta am introdus în program şi valorile ce ţin de domeniul economic, deci au primit puncte în plus dacă drumul planificat conţine şi o vizită la o firmă locală. Cu această completare am dorit să oferim elevilor, în special celor din clasele mai mari, posibilitatea de informare şi orientare profesională, dar în acelaşi timp am dorit să conştientizeze valoarea pe care o reprezintă aceste firme în economia locală, în viaţa comunităţii”, a mai spus Bereczki Kinga.

În ultimii doi ani, HKA a finanţat excursii pentru un număr de 2.500 de elevi cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, de la 47 de instituţii de învăţământ, iar banii au fost folosiţi pentru acoperirea cheltuielilor de drum şi hrana copiilor.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.