ACTUALITATE 26 octombrie 2015

Elevii și adulții din județul Covasna pot deveni radioamatori la Radioclubul Puskás Tivadar

de Sever Ioan Miu | 557 vizualizări

Radio amatori Puskas Tivadar octombrie 2015 - 5

Elevii liceelor din județul Covasna, dar și adulții, au posibilitatea să devină radioamatori în cadrul cursurilor de specialitate ale Radioclubului Puskás Tivadar, organizat în cadrul liceului tehnologic cu același nume. La aceste cursuri, începute pe 20 octombrie, participă deja, pe lângă elevi, și doi adulți.

Cursurile se desfășoară în limba română, pentru că și examenul final va fi în română. Dacă participanții maghiari nu înțeleg vreun termen, pot primi explicații în limba maternă.

În cadrul cursurilor, elevii și adulții vor învăța să stabilească legături radio cu radioamatori din ţară şi de peste hotare, cu ajutorul unei staţii radio de emisie-recepție, precum și transmiterea și recepționarea alfabetului Morse. De asemenea, cursanții vor deprinde telegrafia-viteză folosind alfabetul Morse, radiogoniometria de amator – supranumită „vânătoare de vulpi” – și utilizarea radiocomunicațiilor pentru situații de urgență.

Dacă grosul cursanților e format din elevi de la liceele Mihai Viteazul, Székely Mikó și, mai ales, Puskás Tivadar, printre cei care s-au înscris deja se numără și doi adulți, profesori la liceul tehnologic amintit. Dintre aceștia, profesoara Gajdo Éva, care organizează excursii pe munte, a dorit să îmbine pasiunea pentru drumeții montane cu transmisiile radio, după cum ne-a declarat prof. ing. Csáky Ernő, administratorul radioclubului.

Cursurile sunt gratuite și se desfășoară în fiecare miercuri, de la ora 16 până la 19 sau 20, la liceul tehnologic Puskás Tivadar. Pentru alte detalii, cei interesați sunt îndemnați să meargă miercuri la sediul radioclubului din liceu, sala 35, etaj doi, sau să-l contacteze pe șeful stației, Ionel Sereșan, la numărul de telefon 0745778001.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.