ACTUALITATE 3 decembrie 2015

Festivalul de arte contemporane „pulzArt” încheie „Anul tradiţiilor”

de Agerpres | 457 vizualizări

Cea de-a treia ediţie a Festivalului de arte contemporane „pulzArt” se va desfăşura la Sfântu Gheorghe în perioada 10-13 decembrie sub genericul „Anul tradiţiilor”.

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a precizat că festivalul îşi propune să surprindă „conexiunile dintre tradiţii şi artele contemporane prin intermediul unor muzicieni, artişti plastici, trupe de teatru, dansatori, filme şi activităţi de atelier”.

Proiectul se înscrie în programul cu care municipiul Sfântu Gheorghe candidează pentru titlul „Capitală Europeană a Culturii 2021”.

„Cu o zi înainte de deschiderea festivalului, echipa i2021 va pleca la Bucureşti pentru a prezenta juriului internaţional proiectul cu care Sfântu Gheorghe candidează la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. Anul a fost marcat de pregătirile pentru acest proiect, ideea capitalei culturale fiind în centrul evenimentelor organizate în 2015. Din acest motiv, festivalul 'pulzArt' a fost asociat cu încheierea primei etape a candidaturii. Provocarea primordială a festivalului 'pulzArt' a fost reprezentată de găsirea modului în care abordările artistice contemporane se pot integra în anul tematic intitulat Anul tradiţiilor”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sfântu Gheorghe.

Organizatorii au mai menţionat că festivalul se adresează deopotrivă „celor în tenişi” şi „celor cu cravată”, iar numele „pulzArt” reprezintă o metaforă, acesta propunându-şi să surprindă „pulsul vieţii culturale a oraşului”.

Prima ediţie a festivalului s-a desfăşurat în 2013, sub genericul „Anul sunetului şi al cuvântului”, a urmat „Anul jocului” adică al teatrului, iar anul viitor va fi „Anul imaginii”.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.