ACTUALITATE 7 decembrie 2015

Asociaţia de tineret „Ecou” a demarat campania „Donezi o jucărie, împlineşti un vis”

de Agerpres | 836 vizualizări

Afis mare

Asociaţia de tineret „Ecou” din Sfântu Gheorghe a demarat campania „Donezi o jucărie, împlineşti un vis”, propunându-şi să adune cadouri de Crăciun pentru copiii defavorizaţi.

Reprezentantul asociaţiei, Mădălin Guruianu, a declarat că jucăriile vor fi colectate până pe data de 18 decembrie în şapte unităţi şcolare din municipiul Sfântu Gheorghe, respectiv şcolile gimnaziale „Nicolae Colan”, „Ady Endre”, „Váradi József” şi „Gödri Ferenc”, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Liceul de Artă „Plugor Sándor” şi Colegiul „Székely Mikó”, dar şi direct de la donatori, prin intermediul unor voluntari.

„Avem şi varianta de a ni se trimite un SMS la numărul de telefon 0746 101 957, în care trebuie precizată adresa la care voluntarii pot veni să ridice jucăriile care nu mai sunt folosite şi care ar putea să aducă o bucurie altor copii”, a declarat Mădălin Guruianu.

El a amintit că această campanie a început iniţial sub genericul „Adu căldură copiilor”, în urmă cu câţiva ani, când s-au adunat mănuşi, fulare şi ciorapi pentru copiii nevoiaşi.

Campania „Donezi o jucărie, împlineşti un vis” se înscrie în programul Festivalului „Povestea din Ajun”, iniţiat de Asociaţia de Tineret „Ecou” în urmă cu zece ani, cu scopul de a amplifica magia Crăciunului şi spiritul de solidaritate comunitară în preajma acestei sărbători.

„Festivalul 'Povestea din Ajun' a început în curtea Colegiului Naţional 'Mihai Viteazul', unde coruri de la Colegiul 'Székely Mikó', Liceul 'Mikes Kelemen' şi de la Liceul de Artă 'Plugor Sándor' au venit acum zece ani să cânte în faţa elevilor, profesorilor şi părinţilor, iar pe parcursul anilor experienţele au fost din ce în ce mai mari, culminând cu marile concerte susţinute la Sfântu Gheorghe de Ştefan Hruşcă, Felicia Filip, Gheorghe Zamfir, Corul 'Madrigal', Ducu Bertzi, Mircea Vintilă, Alexandra Uşurelu, Mike Godoroja şi Dancs Annamari”, a mai spus Mădălin Guruianu.

Asemenea anilor precedenţi, tinerii vor susţine recitaluri de colinde în şcoli, în autobuze, instituţii publice, biserici, dar şi pe străzi, în perioada 14-18 decembrie. Festivalul „Povestea din Ajun” este organizat cu sprijinul a circa o sută de tineri voluntari din municipiul Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.