ACTUALITATE 16 aprilie 2024

Lucrările de reabilitare a lacului de agrement din Sfântu Gheorghe vor fi terminate în vara acestui an

de Agerpres | 1772 vizualizări

Lucrările de reabilitare a lacului de agrement aflat în zona Gării din municipiul Sfântu Gheorghe, începute în urmă cu aproape trei ani, vor fi terminate în vara acestui an.

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Tóth-Birtan Csaba, a declarat luni, pentru AGERPRES, că în proiect a fost inclusă şi insula aflată în mijlocul lacului, unde va fi construită o cafenea, iar din acest motiv lucrările durează mai mult decât se preconizase iniţial.

„Motivul stagnării este că trebuie să finalizăm până la o anumită fază insula, care opreşte puţin tehnologic finalizarea izolării lacului, dar noi credem că până în luna august cel târziu se poate finaliza în întregime toată lucrarea (...) A trebuit să facem un alt contract pentru lucrările de pe insulă şi asta ne-a întârziat puţin proiectul, dar vara asta se va finaliza”, a declarat Tóth-Birtan Csaba.

Lacul artificial a fost amenajat în urmă cu peste patru decenii pe un teren aflat în vecinătatea Râului Olt, la intrarea în municipiu dinspre Braşov, dar timp de mai mulţi ani a fost lăsat în paragină şi a secat.

Lucrările de reabilitare a acestuia au început în septembrie 2021, iar până acum au fost realizat zidul-cordon din jurul lacului, au fost construite pontoanele, a fost asfaltat terenul de sport şi a fost construită scara care coboară spre lac. Conform proiectului, zona va cuprinde spaţii verzi pentru relaxare, alei pietonale din dale de piatră, piste de alergare, dar şi un teren de sport pentru baschet şi fotbal. De asemenea, va fi dotată cu o reţea publică de internet wireless şi camere de supraveghere, iar parcul va fi iluminat cu panouri fotovoltaice şi tehnologie LED.

Autorităţile locale preconizau că lucrările se vor încheia până la sfârşitul anului 2023, însă acestea au fost oprite temporar după achiziţionarea insulei, în vederea actualizării proiectului. Insula, pe care se afla o clădire degradată în care a funcţionat pe vremuri un bar, măsoară aproximativ 200 de metri pătraţi şi a fost cumpărată de autorităţile locale cu 10.360 euro fără TVA.

Proiectul de reconversie şi refuncţionalizare a lacului şi a terenului din jurul acestuia, care se întinde pe o suprafaţă de circa trei hectare, este cofinanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional, investiţia totală cifrându-se la peste 18 milioane de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.