ACTUALITATE 16 aprilie 2024

Mai aproape de sfârșit: când se va rezolva complet problema lucrărilor de pe strada Táncsics Mihály?

de Daniela Luca | 707 vizualizări

După luni de așteptare, lucrările de înlocuire și extindere a cablurilor de distribuție electrică pe strada Táncsics Mihály din Sfântu Gheorghe au fost finalizate. Am reușit să obținem un răspuns de la Electrica, prin care compania explică motivul întârzierii lucrărilor. Reparațiile la porțiunea de drum afectată vor începe săptămâna aceasta, spun autoritățile locale.

În spațiul public, în cursul lunii trecute, au circulat fotografii însoțite de comentarii ale locuitorilor de pe strada Táncsics Mihály, care își exprimau nemulțumirea față de lucrările neterminate de pe stradă. O parte din scări și din drum au rămas decopertate și prezintă un pericol evident pentru cei care folosesc acea rută, mai ales pe timp de noapte.

Autoritățile ne-au spus că au fost contactate de Electrica pentru aprobarea săpăturilor necesare în luna august a anului trecut, însă termenul acordat pentru aceste lucrări a expirat fără ca acestea să fie începute.

„Cei de la Electrica au avut o defecțiune acolo, au scos un cablu din postul de transformare, urmând să pună o cutie de distribuție chiar la baza zidului de sprijin. Ne-au cerut autorizație pentru săpături anul trecut prin august și le-am dat pentru zece zile sau o săptămână, după care n-au mai făcut nimic. Cutia până când nu e pusă, eu nu pot să repar scările și să închid lucrarea. Am făcut o somație, dar nu am primit vreun răspuns. Le-am zis că e pericol de accidente și așa mai departe. Nici măcar bună ziua nu mi-au dat, nimic. Au lăsat acolo și gardurile de împrejmuire”, ne-a explicat, la finalul lunii martie, Biró László, director executiv al Direcţiei de Gospodărire Comunală.

Ulterior, am trimis o solicitare oficială de informații către Electrica, prin care am cerut clarificări cu privire la situația întârziată a lucrărilor. Coincidență sau nu, până când a sosit răspunsul, lucrurile au început să se miște.

„În luna august 2023, Sucursala Covasna a demarat execuția unei lucrări de pozare a unui cablu de distribuție electrică în zona amintită. În urma situației constatate la fața locului de către echipele de mentenanță ale DEER (n. red. Distribuție Energie Electrică România) și având în vedere vechimea cablurilor, s-a decis extinderea lucrării și înlocuirea tuturor cablurilor, pentru ca utilizatorii din zonă să beneficieze de continuitate în alimentarea cu energia electrică, la standarde de calitate, fapt care a dus la prelungirea perioadei de finalizare a lucrărilor”, ne-a transmis Biroul de Presă al DEER.

Aceeași sursă a precizat că Sucursala Covasna a finalizat lucrările, urmând ca autoritățile locale să execute lucrările de reparație a porțiunii de asfalt afectate în urma lucrărilor.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă asigurăm în continuare de întreaga noastră disponibilitate în sprijinul rezolvării oricărei situații apărute în instalațiile de alimentare cu energie electrică ale DEER”, se mai arată în răspuns.

În acest sens, director executiv al Direcţiei de Gospodărire Comunală ne-a declarat luni că, deși există semne că lucrările se apropie de finalizare, mai este necesară intervenția la postul de transformare. Cu toate acestea, în ceea ce privește repararea porțiunii de drum, aspect important pentru locuitori, Biró László a confirmat că aceste lucrări vor începe chiar în cursul acestei săptămâni.

Strada Táncsics Mihály, care face legătură între Vasile Goldiș și Kós Károly, a fost modernizată în 2023, însă și aici au fost probleme. După rezilierea a două contracte cu constructori care nu s-au prezentat să realizeze lucrările pe strada Táncsics Mihály, Primăria Sfântu Gheorghe a luat decizia, în 2022, să facă lucrările cu societatea proprie Sepsi-Ut.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.