ACTUALITATE 16 aprilie 2024

Pista de biciclete de pe digul Râului Olt, aproape de finalizare; va avea 7 kilometri, parapeţi şi stâlpi de iluminat

de Agerpres | 741 vizualizări

Pista asfaltată pentru biciclete care se construieşte în municipiul Sfântu Gheorghe de-a lungul râului Olt, în cadrul Planului de Mobilitate Urbană, este aproape de finalizare, a declarat, luni, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba.

Aceasta va avea o lungime de şapte kilometri, va fi iluminată şi va fi prevăzută cu parapeţi de protecţie şi treceri de pietoni.

„Până în luna iulie sper că se va finaliza. Este o întârziere pe cei 600 de metri de la DN 12 până în spatele Arenei Sepsi, fiindcă AVA Olt-Direcţia Apelor realizează o investiţie de înălţare a digului şi încă nu au finalizat-o, şi aşa am primit promisiunea că până în luna mai finalizează şi atunci o să înceapă constructorul nostru. Acolo nu s-a lucrat efectiv nimic, pentru că au început şi a trebuit să desfacem vreo 200 de metri din ce au făcut, fiindcă atunci a intervenit investiţia aceasta a celor de la Direcţia Apelor”, a declarat, pentru AGERPRES, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba.

Lucrările la pista pentru biciclete de pe malul Râului Olt, pe care se va putea circula din localitatea Chilieni până la Arena Sepsi, au început anul trecut, iar pe o parte din lungimea acesteia a fost turnat deja asfaltul, au fost montaţi parapeţii de protecţie şi stâlpii de iluminat fotovoltaici.

„Este probabil prima dată când o pistă de biciclete atât de lungă se construieşte pe digul unui râu la noi în ţară (...) Noua pistă pentru biciclete are o pantă de 22 de grade pe ambele părţi, astfel încât este obligatorie instalarea de parapeţi de siguranţă în conformitate cu standardele pe întreaga secţiune a pistei pentru biciclete. Lăţimea totală a pistei pentru biciclete între cei doi parapeţi este de peste 2 metri, iar parapeţii din metal galvanizat sunt amplasaţi la câte 40 cm de borduri pe ambele părţi. Pista pentru biciclete va avea o lăţime cât aproape o bandă de circulaţie auto, unde doi biciclişti pot merge confortabil unul lângă altul”, se menţionează într-un comunicat postat pe site-ul Primăriei.

Potrivit comunicatului, în multe locuri în care au existat puncte de trecere, vor fi amenajate treceri de pietoni, astfel încât persoanele care vor să facă sport de-a lungul râului Olt să poată trece cu uşurinţă de pe o parte pe alta pe jos. Pentru a proteja digul, vor fi create patru puncte de trecere pentru accesul autovehiculelor pe malurile Oltului. Pista de biciclete va putea fi folosită doar de biciclişti, pietonii având acces doar pentru traversarea digului prin punctele de trecere, iar motocicletele, căruţele sau ATV-urile nu vor avea acces pe noua pistă.

În viitor, municipalitatea intenţionează să extindă pista de biciclete în trei direcţii: spre podul de la Chilieni, spre strada Sylvester Lajos şi spre strada Energiei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.